Strange Rituals – 37pk / 2014

Page

Strange Rituals is Steven Jouwersma, Ron Amir en María Noel Dourron

Drie verschillende kunstenaars, alumni van de drie afzonderlijke afdelingen van het Frank Mohr Institute (Groningen), treffen elkaar in de tentoonstelling Strange Rituals, samengesteld door curator Martijn Lucas Smit.

Binnen de tentoonstelling kunnen de werken van de kunstenaars tegen elkaar schuren, in elkaar grijpen, elkaar becommentariëren en zelfs botsen, maar tegelijkertijd als opzichzelfstaande kunstwerken benaderd worden. In Strange Rituals brengt Maria Noel Dourron dit over het voetlicht door de focus te leggen op de veranderlijkheid van de betekenis van het object in relatie met de context.
Dourron zal in de tentoonstelling optreden als dramaturg door de (zicht)lijnen van de werken van Amir en Jouwersma aan te geven, en zo de onderlinge verhoudingen tussen de werken en het blikveld van de toeschouwer te bepalen.

Strange Rituals vormt de afsluiting van Mmm, MOHR MOHR MOHR, een estafettereeks tentoonstellingen van alumni van het Groningse Frank Mohr Institute, dit najaar in Haarlem bij Nieuwe Vide, De Vishal, Horizonverticaal en 37PK.

De tentoonstelling is te zien t/m zondag 7 december 2014